top of page

תסגור חלון - מתקנים ואוטמים לפני החורף


הרוח שורקת מבעד לחלון? התריסים לא אטומים מספיק? או שאולי דווקא רטיבות סביב החלונות כבר מופיעה אצלכם? יש תקלות שתוכלו לפתור עצמאית, אך לעתים רק בעל מקצוע יבטיח שהבית יישאר יבש כל החורף

רגע לפני שהרוחות והגשמים מתחזקים, זה הזמן לדאוג להשלמת כל שלבי התריסים החסרים ולאיטום החלונות. גם טיפול יעיל בכתמי הרטיבות סביב החלונות יכול לעזור. לפני שקוראים לבעל מקצוע יש כמה דברים שכדאי לדעת.


ישראל חן מא.ח. גבהים מסביר: "רטיבות סביב החלונות נגרמת מאיטום לא טוב סביבם, מפגם בחלון עצמו או מהתקנה לא טובה שלו. כמובן שייתכנו גם בעיות רטיבות שקשורות לאיטום לא טוב של הקירות". לדבריו, אם הבעיה היא בחלון עצמו, ברוב המקרים בעל מקצוע בתחום האלומיניום הוא התשובה. "הוא יצטרך לתקן את החלון או להרכיבו מחדש. אם הבעיה קשורה לאיטום, יש כמה אפשרויות להתמודד עם הבעיה. חשוב להתאים את סוג האיטום לסוג החלון ולחומרים מהם עשוי אדן החלון".

הסיבות לרטיבות שמקורה באיטום לא נכון של החלון יכולות להיות שונות ומגוונות. אם מדובר באיטום לקוי בין המשקופים לקירות, חשוב לדעת מה לא לעשות. "יש אנשי מקצוע שמשתמשים בחומרי איטום מסיליקון או חומר אקרילי במקרה זה. הבעיה היא שהחומרים האלו נצמדים טוב לחלונות עצמם, כי הם מתאימים לזכוכיות ולאלומיניום, אבל האחיזה שלהם על קירות לא טובה, והם בסופו של דבר מתנתקים מהקיר ולא אוטמים אותו. במקרה שיש צורך לאטום את החיבור בין הקיר לחלון, מומלץ להשתמש בחומר פוליאוריטני. חשוב רק לשייף את הקיר מהצבע לפני כן, ואז להדביק את החומר. במקרה כזה החומר יחזיק מעמד שנים ארוכות".

עוד מסביר חן: "אם הרטיבות נובעת מאזור אדן החלון (אותו לוח שיש או אבן שעליו יושב החלון עצמו), חשוב לאטום אותו בחומר פוליאוריטני גמיש. האדן מחובר לקיר באמצעות תערובת של טיט, וכאשר היא נסדקת חודרים מים דרכה. אם אדן החלון עשוי מלוחות שיש מקוטעים, הרי שדרך הפוגות (החיבור בין הלוחות) יכולים לחדור מים. במקרה כזה מומלץ להסיר את הרובה הישנה, ולאטום מחדש עם רובה אקרילית. אמנם הרובה פחות אוטמת מהחומר הפוליאוריטני השקוף, אבל היא אופציה יותר אסתטית מהחומר הפוליאוריטני שלא כולם אוהבים את המראה המבריק שלו".


לעתים הסיבה לרטיבות קשורה לפתחי הניקוז. מפרט חן: "משדובר באותם פתחים שמטרתם לאפשר למים לצאת מחוץ למסילה. כשהם לא קיימים במסילה או כשהם סתומים, המסילה מוצפת במים והם חודרים אל תוך הבית. לכן, צריך להיזהר ולא לאטום בטעות את פתחי הניקוז בסיליקון. אם כלל לא קיימים פתחים אלו צריך לקדוח אותם עם מקדחה. אם אין גישה לקידוח, לעתים אין ברירה וצריך להחליף את כל המשקוף התחתון".

ואם הבעיה היא בכלל בחלון עצמו? "כשהרטיבות נובעת מפגם בחלון או בהתקנתו, כאן במקרים מסוימים איש איטום יכול לעזור ולנסות לאטום באמצעות חומרי איטום, על ידי מריחת חומר סיליקוני בחיבורים הבעייתיים, אך יש מקרים שבהם רק בעל מקצוע בתחום האלומיניום יוכל לעזור, ולעתים יידרש פירוק של החלון כולו, תיקונו והרכבתו מחדש. הנזק שיכול להיגרם לקירות הבית כתוצאה מאיטום לקוי של חלונות, יכול להגיע לסכומים גבוהים וזו בעיה שלא כדאי להזניח".

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "במקרים רבים הצרכנים לא בקיאים בסוג החומרים שבהם יש להשתמש על מנת לפתור את הבעיה או לתקן את התקלה, ואפילו לא תמיד איזה בעל מקצוע עוסק בזה. האם ברטיבות בקיר מטפל צבע, אינסטלטור או דווקא אוטם? לכן חשוב שהצרכן יקרא מעט על הנושא, וכבר בשיחת הטלפון יסביר את אופי הבעיה לבעל המקצוע שייתן הערכת מחיר לתיקון. אותה ניתן להשוות למחירון המקובל בתחום"

כמה זה עולה

כשמשתמשים בחומר סיליקוני, בין אם בשימוש עצמי ובין אם באמצעות בעל מקצוע, חשוב להסיר את חומר האיטום הישן בטרם התקנת החדש. חן: "חומר חדש לא ייאחז טוב על החומר הישן, ולא יאטום טוב. חשוב לגרד אותו היטב ולהתקין רק אחרי הסרתו המוחלטת".

אם חשבתם לקנות סיליקון בעצמכם, כדאי לדעת שיש שני סוגים. "הסיליקון הזול עולה כ-10 שקלים, והוא חומר איטום מאוד לא טוב ובטח לא יחזיק מעמד בחום השמש. חברות מקצועיות גובות כ-35 שקל על שפופרת של סיליקון מקצועי וייעודי לאיטום. חשוב גם שהמריחה תהיה טובה ומדויקת, על מנת למנוע חדירת מים. עם שפופרת אחת ניתן לאטום כ-2 חלונות בגודל סטנדרטי", אומר חן, "ואם מדובר בבעיה שכבר שנים לא הצלחתם לפתור, או בחלון בלגי שמאוד קשה לאיטום, הפתרון הוא בכלל בהתקנת גגון".

אז כמה עולה איטום החלונות? אם מדובר בבניין, הרי שבשל העובדה שהאיטום מתבצע מחוץ לבית, במרבית המקרים העבודה מתבצעת באמצעות סנפלינג. "בשל הסיכון המקצועי הכרוך בכך, עלות העבודה מתחילה מ-2,000 שקל. איטום כל חלון עולה 400-200 שקל, בהתאם לגודלו ובהתאם לגישה אליו". בדירה ממוצעת שבה 8-7 חלונות סך העלות יכול לנוע סביב 3,000 שקל כמחיר גלובלי". כמובן שבמקרה כזה יותר משתלם להתאגד כמה דירות בבניין ולהזמין את בעל המקצוע יחד, על מנת להפחית עלויות.


ומה בנוגע לתריסים? גם כאן לא כדאי לזמן בעל מקצוע רק כדי לתקן שלב אחד בודד בתריס. בעיה כזו יכולה להיפתר אם מתאגדים כמה דיירים יחד, או אם מזמינים "הנדימן" שיתקן כמה תקלות ביתיות בבת אחת

"הבעיות הנפוצות הן החלפת תריסים שבורים או החלפת מברשות איטום המודבקות בין מסגרות החלון", מסביר ליאור סלמן מחלונות לי-אור. "אם המברשות התבלו הרוח חודרת ושורקת. בבתים שיש בהם תריסים חשמליים, בדרך-כלל יש צורך רק לוודא שהחשמל לא גלוי, כדי למנוע קצרים במהלך החורף"

כיצד מתומחר התיקון? סלמן: "עלות ביקור של בעל מקצוע בתחום התריסים היא כ-250 שקל, ועלות השלמת כל שלב היא 7-6 שקל. עלות החלפת מברשות איטום לכל חלון היא 300-250 שקל. כמובן שאם יש צורך לתקן את כל החלונות בבית, המחיר יורד ויכול להגיע ל-500 עד 700 שקל לכל הבית. במידה שיש צורך בתיקון, עלות הביקור נכללת בעלות התיקון".

כתבות נוספות
חפש לפי תגיות
No tags yet.
 
 
 ליעוץ וקביעת פגישה חייגו 052-3090077 
 
 
bottom of page