top of page

בחירת חלונות: הפן הטכני


מעבר להיותם פריטים מעוצבים ונוחים, חשוב לדעת על ההשלכות וההיבטים הנוספים שיש בבחירת חלונות - בין אם מדובר בבידוד, חיסכון בתאורה מלאכותית או איטום כנגד הגשם. רגע לפני הקנייה, בואו לקרוא קצת על חלונות


חלק בלתי נפרד משיפוץ דירת המגורים בא לידי ביטוי, בין היתר, גם בהחלפת חלונות ואדני חלונות, המהווים מרכיב חשוב, הן בהיבט התפקודי והן בהיבט העיצובי. עם זאת, חלונות מהווים מרכיב מרכזי בתכנון וקביעת איכות התפקוד הכללי של כל דירת המגורים, עלייה ברמת החיים, נוחות בתפעולם ובתפקודם של החלונות, תריסים חשמליים ועוד. ניתן לשלב חלונות מעוצבים על ידי תכנון פריטים עיצוביים וגוונים המשרים אוירה חמה וביתית.

מעצבי פנים מייחסים חשיבות רבה לחלונות כאלמנט עיצובי בולט בדירת המגורים, לדוגמה, חלונות בעלי פתחים גדולים המשקיפים לכיוון הנוף הנשקף מדירת המגורים, אספקט המשקף את היופי החיצוני של הנוף, שילוב חלונות כפרט עיצובי בהקשר לחלקה הפנימי של דירת המגורים, קרי, שילובם עם פריטי ריהוט מתאימים, צבע, ריצוף וחיפוי ועוד. אחת המטרות של החלונות היא יצירת מגע בין החלל הפנימי של דירת המגורים לבין הנוף החיצוני, על מנת ליצור תחושה של שייכות והשתלבות בסביבה הכוללת, בין חלקה הפנימי של דירת המגורים לבין חלקה החיצוני.

השיקולים בבחירת חלונות לדירת המגורים, רבים ומגווונים. עם זאת, לפני קבלת החלטות, חשוב, בעיקר כשלב ראשוני, תכנון מוקדם של החלונות מבחינה תפקודית, ומאידך שילוב חלונות וזיגוג בעלי יכולת בידוד משופרת, תרמית, או לחילופין אקוסטית, תלוי במיקום הגיאוגרפי של דירת המגורים. בסביבה רועשת קיימת חשיבות לתכנון חלונות בעלי בידוד אקוסטי משופר למניעת מעבר רעש חיצוני לחלקה הפנימי של דירת המגורים, היבט בעל משמעות מרחיקת לכת. בנוסף לכך, תפקוד החלונות והרכבתם באופן נכון על מנת להימנע מחדירת מים, היבט שחשוב לקחת אותו בחשבון. במצב סגירה של חלונות, רמת הבידוד המומלצת היא התאמת רמת הבידוד התרמי של החלונות לרמת הבידוד התרמי של קירות המבנה.

הגורמים העיקריים לקביעת מיקום נכון לפתחי חלונות: ניצול האנרגיה הסולארית, תאורה טבעית, אוורור דירת המגורים. תכנון נכון של חלונות אינו מייקר באופן משמעותי את העלויות, ומשפר את איכות החיים והחיסכון באנרגיה בדירת המגורים.

מונחים מקצועיים

בסביבה רועשת, בה אנו מעוניינים למנוע מעבר רעש/קול מהסביבה החיצונית לחלקה הפנימי של דירת המגורים, רצוי ליישום זכוכית טריפלקס: זיגוג המורכב משילוב שני לוחות זכוכית או יותר, המודבקים בעזרת "פילם" (P.V.B ), דבק שקוף או צבעוני, בין לוחות הזכוכית, בעוביים של מ"מ/ 0.38 מ"מ/0.76 מ"מ/1.52 מ"מ. זיגוג זה מיועד לבידוד אקוסטי.

על מנת ליצור מעטפת תרמית יעילה, הן בהקשר לקירות המבנה והן לחלונות, יש להתייחס לתכנון חלונות בידודית:זיגוג המורכב משילוב שני לוחות זכוכית או יותר, וביניהם סרגל הפרדה מאלומיניום, אליו דבוקים לוחות הזכוכית. בחלל בין הלוחות כלוא אויר, הזיגוג מיועד לבידוד תרמי.

בההחלטה על סוגי החלונות, עובי הזיגוג וכדומה, רצוי להיוועץ עם יועצים תרמים ואקוסטיים על מנת למקסם ככל הניתן את איכותם ותפקודם של החלונות.

מעבר לבחירת החלונות בהקשר לתפקודם, חשוב, בנוסף, לתכנן את המפתחים להרכבת החלונות באופן אשר יבטיח עם הרכבתם מניעת חדירת מים לחלקה הפנימי של דירת המגורים. זאת ועוד, תכנון המפתחים בשלב התכנון המוקדם, מחייב ביצוע עבודות גמר, גליפים מישוריים בצידי החלונות, הרכבת אדני החלונות באופן נכון ומקצועי ועוד.

סוגי חלונות וזיגוג נפוצים

חלון הזזה לכיס (אינם מומלצים מבחינה תרמית/אקוסטית): חלונות עם פרופילים בינוניים, בעלי אפשרות של פתיחה וסגירה על גבי מסילות, הפתיחה לתוך כיס מובנה בקיר, מאפשרת ניצול מלא של המפתח הקיים. חלון ציר: חלונות עם אפשרות פתיחה דו-כיוונית, אופן הפתיחה על גבי ציר אנכי המותקן באחד מצידי החלונות, ניתן להתאים כנף אחת או שתי כנפיים. חלון דריי-קיפ: לשילוב בחלון בלבד, מתאים ל 2 מצבי פתיחה: הראשונה בה הכנף נפתחת עם ציר צד רגיל, השניה, פתיחת קיפ בהטייה כלפי מעלה. חלון ציר מרכזי: חלון בעל ציר מרכזי אנכי ו/או ציר מרכזי אופקי וכנף אחת לפתיחה. מצבי פתיחה: פנים ואו חוץ. חלון גיליוטינה: חלון בעל שתי כנפיים, נעות למעלה או מטה, מתאים לשילוב בחלון בלבד, ניתן לשלב בנוסף חלקים קבועים כחלק ממסגרת של החלון, להחדרת כמות אור גדולה יותר.

טיפים
  • משקוף: המשקוף מיועד ליצירת מסגרת מדויקת עבור החלונות. חובה לתכנן מראש את רוחב המשקוף, שיותאם לעובי הקיר וסוגי החיפוי משני צידי המשקוף. חשוב לפלס במדויק את המשקוף, עם בליטה מתוכננת מראש עבור עובי סוג החיפוי: קרמיקה, טיח, טיח צבעוני, אבן, שיש וכדומה.

  • אדני חלונות: אדני חלונות יתוכננו עם חדירה של כ 25 מ"מ לצידי הגליפים (צידי החלון), כולל בליטה חיצונית מעבר לקו המבנה של כ-30 מ"מ, כולל אף מים תחתון ושיפוע כלפי חוץ שלא יפחת מ 1.5%.

  • פרטי מסגרות: יש לוודא שפריטי המסגרות ישולבו ביציקת הבטון ויהיו מחוזקים, מפולסים ומעוגנים.

  • הרכבת החלונות ומערכת איטום: הרכבת החלונות תבוצע רק לאחר הרכבת אדני החלונות. לאחר הרכבת החלונות, יש ליישם מערכת איטום ייעודית למניעת חדירת רטיבות. חשוב לתכנן מראש את חומרי הגמר, חיפוי וכו', ובהתאם לכך יש לקבוע את המיקום היחסי של הרכבת החלונות. חשוב לבדוק את כל הפרטים בהתאמה לתוכניות ולסוג הפתחים הקיימים, כגון: אופן הפתיחה של החלונות, פתחי חלונות קבועים ואו נפתחים, סוג ועובי הפרופילים של החלונות, מערכות איטום למניעת חדירת רטיבות, וכל פרט בעל חשיבו,ת על מנת לקבל חלונות מושלמים באופן תפקודי וללא פגמים, גם לאחר הרכבתם.

  • תריסים: בסביבה רועשת חיצונית, יש להתייחס לבידוד אקוסטי גם של ארגזי התריסים, המהווים מוקד דומיננטי למעבר רעש סביבתי.

ההמלצות והטיפים אינם תחליף לייעוץ מקצועי בדירת המגורים, ומומלץ להיוועץ עם יועצים בתחום בהקשר לכל הפרמטרים אשר צוינו. כמו כן, גם אם נדאג לשלב ייעוץ עיצובי של מעצבי פנים, חשוב לזכור כי להיבטים התפקודיים קיימת חשיבות מכרעת, מעבר לפן העיצובי.

כתבות נוספות
חפש לפי תגיות
No tags yet.
 
 
 ליעוץ וקביעת פגישה חייגו 052-3090077 
 
 
bottom of page