איך ניגשים לבחור חלון?
הם אחראים על הכנסת האור לבית ועל הרבה מהאסתטיקה שכולנו מחפשים בעיצוב חלל פנימי. אף פעם לא ידעתם איך ניגשים לבחור חלון? כל התשובות ממש כאן
בחירת חלונות לבית היא אחד מהשלבים הראשונים בבנייה או בשלבי שיפוץ הבית ומומלץ שתיעשה מיד לאחר שלב השלד. השיקולים לבחירת חלונות לבית מורכבים מכמה נושאים שיש לשים אליהם לב: התאמת החלון לחדר, לכיוון האור ולצרכי הדיירים, אסתטיקה וכמובן תקציב. הנה כמה עצות שיסייעו לכם לבחור חלונות בצורה טובה.
חלונות: לכל בעלי המקצוע
תכנון מוקדם:
השלב הראשון בבחירת חלונות לבית הוא שלב התכנון שנעשה, בדרך כלל, על ידי איש מקצוע – אדריכל או מעצב פנים. בשלב זה ייקבעו לרוב אופן הפתיחה של החלון, מידת ההצללה הנחוצה בחדר בהתאם לתנאי מזג האוויר ולכיווני הרוח והשמש וכמובן – מידות הפתח.
התאימו את החלון לחדר:
לכל חדר מתאים סוג אחר של חלון. חלון לחדר ילדים צריך להיות כזה שהילדים יוכלו לפתוח את תריסיו בקלות כדי להכניס לחדר אוויר ואור אך מומלץ שיהיה קשה לפתוח אותו לגמרי מטעמי בטיחות כמו חלון הזזה כנף על כנף.
לחדר שינה של הורים או ילדים בוגרים יתאימו חלונות שנפתחים לגמרי ומאפשרים צפייה בנוף וכניסה של אור ואוויר כמו חלונות הזזה לכיס, חלונות כנף וכדומה.
בחדרי מקלחת ושירותים שבהם החלון משמש, בדרך כלל, בדרך כלל, בעיקר לאיוורור מומלת חלון קיפ שנפתח בפתיחה עילית בלבד ומאפשר פרטיות ואיוורור של החדר.
סוגי חלונות:
כדי לעזור לבחור באופן מושכל יותר ריכזנו עבורכם את הסוגים השונים של חלונות לבית לפי אופני הפתיחה שלהם:
חלונות הזזה לכיס:פתיחת החלון וסגירתו על גבי מסילות, אל תוך "כיס" פנימי שתוכנן מראש ומובנה בקיר. יש אפשרות לבנות כיס אחד או שניים. חלונות הזזה כנף על כנף: חלון שבו הכנפיים זזות על מסילה ובמצב פתוח תמיד תהיה כנף אחרי כנף והחלון הוא למעשה רק חצי פתוח. טיפ: חלון מסוג זה מומלץ לחדרי ילדים בשל בטיחות, עמידות ופשטות השימוש.
חלונות ציר: חלונות עם אפשרות פתיחה דו-כיוונית, חוץ או פנים. הפתיחה נעשית על ידי ציר המותקן בצדי החלון. ישנם חלונות שבהם הפתיחה אפשרית לכנף אחת, ויש לשתי כנפיים. לבחירתכם.
חלונות גיליוטינה: חלון עם כנף או שתיים שנעות מעלה או מטה.
חלונות קיפ ודריי-קיפ: הפתיחה מסוג קיפ היא כזו שבעזרת הזזת הידית נוכל לפתוח רק את הקצה העילי של החלון. פתיחה מסוג דריי-קיפ היא כזו שבעזרת הזזת הידית נוכל לפתוח את החלון כמו בפתיחת קיפ, אך גם הצידה לפנים החדר, והחלון ייפתח במלואו. טיפ: מתאים לחדרי ממ"ד, אך גם לדירות גבוהות או לחלונות קטנים.
התאימו את עיצוב החלונות לעיצוב הבית:
כיצד אתם מדמיינים את הבית שאתם בונים? כפרי, מודרני, הייטקי או כזה שמתאפיין דווקא בפאר? לכל סוג חלון יש האמירה העיצובית שלו. את אופיו העיצובי של החלון קובעים שני פרמטרים: הצבע והחומר של הפרופיל והזכוכית.
לפניכם ריכוז של הסוגים הפופולריים ביותר שתמצאו בשוק:
פרופיל אלומיניום: "חביב הקהל". חלונות אלומיניום מיוצרים על ידי דחיסת החומר לתבניות מעוצבות. הכנת הפרופיל קלה והחומר קל לעיבוד, והמחיר בהתאם: זול יחסית. פרופיל אלומיניום חזק ועמיד מפני מזג אוויר וגם מבודד היטב מרעש.
פרופיל בלגי:חלון שאמנם זכה למראה עדין אך למעשה חזק ועמיד ביותר. זהו חלון עם פרופיל בלגי עשוי מברזל, ובשונה מפרופיל אלומיניום, דפנותיו עבות יותר. פרופיל בלגי גם מעוצב באופן אישי ולרוב בעבודת-יד. בחלון עם פרופיל בלגי יש אטמי גומי וסיליקון שתורמים לבידוד החלון אך החיסרון של פרופיל מסוג זה מחירו היקר והצורך לתחזק את הברזל מדי כמה שנים כדי למנוע החלדה. בשוק קיימים מוצרים איכותיים דמויי פרופיל בלגי העשויים מאלומיניום שמספקים חויה אסתטית דומה לזו של פרופיל הברזל לצד שימושיות ויעילות של אלומיניום.
חלונות עץ: חלונות עץ היו נפוצים בעבר, לפני שהאלומיניום נכנס למסגרת. אבל מי שאוהב עיצוב פנים בסגנון חם וכפרי מוזמן ליהנות מחלונות עץ שהטכנולוגיה מקנה להם יוקרה ואיכות ואפילו נוחות למשתמש. חשוב לזכור שעץ מחייב אחזקה שוטפת.
פרופילים העשויים משילוב חומרים: בשוק קיימים פרופילים המשלבים עץ ואלומיניום במגוון טכניקות ביצוע. הפרופיל המשולב מספק הנאה מהיתרונות האסתטיים והשימושיים של של שני סוגי החלונות.
ומה עם הזכוכית?:
אחרי שבחרתם את הצבע והחומר של פרופיל החלון המשיכו לסוג הזכוכית. הסוגים הנפוצים ביותר הם:
זכוכית שטוחה:הזכוכית השקופה הרגילה והמקובלת והמוכרת לכולם. עובי: 3 עד 12 מ"מ. אפשר לבחור גם זכוכית שטוחה חלבית, בעובי של 4 עד 10 מ"מ.
זכוכית שטוחה מחוסמת:חזקה ובטיחותית ביותר בזכות שבירה לרסיסים קטנים המונעים סכנת חתך. עובי: 4 עד 19 מ"מ.
זכוכית טריפלקס (עם P.V.B): מורכבת משתי זכוכיות שהודבקו וביניהן יריעת P.V.B שקופה. העובי משתנה לפי רכיבי הזכוכית אך בכל מקרה של פגיעה שברי הזכוכית אינם מתפזרים. בשל כך נקראת גם זכוכית ביטחון.
זכוכית אנטי-סאן:כשמה כן היא, מקטינה את עוצמת חדירת קרני השמש ובכך מסייעת בשמירת הטמפרטורה. עובי: 4 עד 10 מ"מ.
זכוכית מרושתת: שבתוכה יש רשת מתכתית למניעת התפזרות שברים במקרה של פגיעה בזכוכית. עובי: 6 מ"מ.
זכוכית בידוד:מורכבת משתי זכוכיות בעובי של כ-4 מ"מ, וביניהן מרווח של 6 עד 12 מ"מ. זכוכית זו מבודדת טוב יותר מזכוכיות רגילות.
זכוכית אורנומנטית: זכוכית מעוטרת עם דוגמאות. הזכוכית שקופה או צבעונית, בעובי: 4 עד 6 מ"מ.
ואם אתם עדיין מתלבטים, דעו שאפשר גם לשלב בין סוגי הזכוכיות.
תריסים והצללה:
במיוחד במדינה חמה כמו ישראל מספקים התריסים הגנה מפני שמש חזקה ומאפשרים הצללה מלאה או חלקית ובידוד מפני חום. לפניכם רשימה קצרה ולא מלאה של סוגי התריסים הנפוצים כיום בתחום עיצוב פנים:
תריס ידני: עם ידית קטנה בצדי הכנף שבעזרתה נפתח או נסגור את התריס. ניקיון התריס דורש מעט מאמץ, אבל אין ספק שהעיצוב הישן-חדש הזה נותן תחושה ביתית.
תריס חשמלי: עשוי מחומרים קלים, לרוב פלסטיק או אלומיניום ומתופעל באמצעות כפתור הנלחץ למעלה ולמטה, לפי רצוננו. היתרונות רבים: תפעול פשוט ומהיר, עיצוב יפה.
תריס גלילה: התריס הוא אותו תריס כמו בחשמלי – אלא שהמנגנון ידני, עם החבל הדק שאותו גוללים בעזרת שתי הידיים (ולא יד אחת – כך תמנעו את שחיקת המנגנון). החיסרון: שחיקת המנגנון דורשת החלפה של החבל.
טיפים נוספים:
התקציב תמיד בראש:נכון, החוש העיצובי רוצה משהו אחד – אך האם התקציב מאפשר זאת? תקצבו את עניין החלונות ולפיכך בחרו את המוצר שתרכשו. תוכלו לשלב כמה סוגים וסגנונות וכך לאזן בין העיצוב לבין התקצוב.
מדידות: שימו לב! החוק קובע כי מדידת חלון היא על פי מידת פתח האור ולא על פי מידה הכוללת בשטחה אלמנטים בנויים אטומים, כמו טיח ומסגרות. אם אתם משפצים בית ופתח החלון כבר קיים – חשוב לבדוק קודם אלו סוגי חלונות אפשר להתקין בו.
בצעו סקר שוק:לפני שאתם נכנסים לחנויות בדקו באינטרנט מה ההיצע של כל רשת. החליטו אם אתם קונים ישירות מהיצרן או מהיבואן או אולי נוח לכם יותר לגשת לחנות פרטית קרובה. השוו מחירים ועלויות וודאו שיש לבעל המקצוע את היכולת הטכנולוגית לממש את חלומכם.
שימו לב לאופן הניקוי: נקודת תורפה של כל קטגוריית החלונות היא התחזוקה. ניקיון חלונות הוא הסיוט של כל אדם שאי פעם ניקה את ביתו או את ביתו של רעהו, מעסיקו והוריו . בדקו את אופן הניקוי של החלון: גם מבחינת חומרי הניקוי המתאימים לכל חלקי החלון וגם מבחינת קלות הביצוע.
שימו לב לבידוד: חלון טוב מבודד טוב. הבידוד בחלונות הוא תוצר של שיטת הזיגוג של הפרופיל ושל רצועות האיטום הנלוות. קראו במילון המונחים לרכישת חלונות כדי ללמוד על האפשרויות השונות. כדאי להתאים את החלון לאזור המגורים. רחוב סואן, קומה גבוהה, או אזור קר. כל אלה מזמנים בידוד מיוחד. דעו שחלון הנפתח על גבי צירים נחשב אטום יותר.
Comments